Client
The School District of Philadelphia
Project
General Philip Kearny Elementary School Addition
Project Type
Completed
2013
Square Footage
16,000
Construction Cost
$6 Million

A new 16,000-square-foot annex building

added a gymnasium; a multipurpose room; classrooms; and offices to the Philip Kearny Elementary School. A corridor connecting the annex to the raised main floor of the existing building's auditorium contains both stairs and a wheelchair lift for accessibility. The creation of the new entrance and corridor enabled the school and community to use the existing auditorium and new multipurpose room after hours.

Kelly Maiello adapted the school district’s prototype annex design for the campus while incorporating site-specific cues. For example, three different brick colors were used on the exterior to harmonize with existing structures; and along the building's north side, a landscaped and brick-paved area reels in the familiary by echoing a pattern established in the front yards of adjacent houses.

kelkea06
annex plan crop
kelkea03 classroom

Photo/Image credits:  Halkin | Mason Photography